Missä olit kun… Helsinki 2002

Makasiinit päätetään purkaa, it-kupla puhkeaa ja kesäillassa soi Shakira. Urho Kekkosen muistomerkissä pelataan aamuöinen vesipallo-ottelu.

Vuoden 2002 alussa lasketaan liikkeelle eurosetelit ja -kolikot. Helsingin kaupunginhallitus kokoontuu 27. helmikuuta päättämään Töölönlahden asemakaavasta. Lehterit ovat täynnä yleisöä. Helsingin Sanomat seuraa kokousta internetissä suorana lähetyksenä. Muusikot olivat järjestäneet samaksi illaksi Tavastialle Makasiinien tukikonsertin. Makasiinit päätetään purkaa äänin 49-36.

Helsinki täyttää 452 vuotta. Juhlat pidetään Kaivopuistossa. Maailmantähti Shakira vetää Kaivopuistoon villeimpien arvioiden mukaan jopa 80 000 ihmistä. Vappuna Kaivopuistossa on tyypillisesti noin 20 000 kaupunkilaista. Ilta-Sanomien raportin mukaan “koko Kaivopuisto on yhtä kirkuvaa massaa”, kun Shakira heittää kovimman hittinsä ’Whenever Wherever’.

Huvilan esiintyjiä ovat muun muassa Jonna Tervomaa, Lisa Nilsson ja Export-illan tähdet Lab, Killer ja Kwan. Toukokuussa Fredrikinkadulle avaataan Bar Loose.

Lehdissä mainostetaan wap-palveluita, joilla voi esimerkiksi etsiä elokuvatietoja tai varata liput leffaan. Kännykkälogot, soittoäänet, ikonit, ruudunsäästäjät ja Kiasman näyttelyt voi ladata puhelimeen gprs:n avulla.

Annankadulle avataan “erotiikan bodyshop”, eli seksivälinekauppa, joka on suunnattu erityisesti naisille ja pariskunnille. Kaupan on esimerkiksi monen värisiä kortsuja, ihan kuin karkkikaupassa.

It-kuplan puhkeaminen etenee edelleen. Riot-E eli Riot Entertainment Ltd ajautuu konkurssiin 19. marraskuuta. It-ajan yhtiötä muistellaan vielä kauan Unioninkadun pääkonttorin juhlien ja työntekijöiden suurellisen elämäntyylin takia. Riot-E:llä oli parhaimmillaan toimipisteet Singaporessa, Los Angelesissa, Lontoossa, Roomassa, Pariisissa ja Berliinissä.

”Heitettiin vaatteet pois ja uitiin Kekkos-muistomerkissä”

SUSSE ROOS ja ANNA VILPPUNEN:

“Oli 2002, kun kuumana kesäyönä vaelleltiin ilman päämäärää Lostari-illan jälkeen pitkin kaupunkia. Meidän seuraan oli tarttunut pari ulkomaalaista turistiakin. Jotenkin päädyttiin Finlandia-talon eteen Kekkos-muistomerkille, kun joku keksi, että nyt mennään uimaan.

Kaikki heittivät päällysvaatteet pois ja hyppäsivät muistomerkin altaaseen. Joltain löytyi repusta sellainen viinipakkauksen sisällä ollut folioinen viinipussi, joka puhallettiin ilmaa täyteen ja sitten olikin jo lentopallomatsi käynnissä siinä kivassa kirkasvetisessä altaassa. Uskoisin, että turisteillekin jäi aika kivat muistot siitä yöstä.

Sinä yönä ainakin minä rakastin taas kerran kesä-Helsinkiä.

Lostarin poke oli kotiin mennessään nähnyt meidät ilakoimassa altaassa ja saatiin kyllä kuulla siitä sitten seuraavalla kerralla Lostariin mennessä.”